KONKURS "SUPER KLASA PROFESORA CIEKAWSKIEGO"

pa 26, 2011

Konkurs był adresowany do szkół podstawowych na terenie całego województwa kujawsko-pomorskiego. Zadaniem uczestników konkursu było własnoręczne przygotowanie w grupie eksponatu prezentującego prawa, właściwości lub niezwykłości świata nauki oraz przygotowanie w formie pisemnej lub prezentacji multimedialnej opisu przeprowadzanego eksperymentu przy użyciu stworzonego eksponatu. Tematyka budowanego eksponatu związana musiała być z takimi dziedzinami nauki jak: chemia, fizyka, technika, matematyka. Klasa III pod okiem wychowawczyni Beaty Kurzyńskiej przygotowała prezentację multimedialną z czterema eksperymentami: wulkan, szokująca herbata, mieszanie się cieczy, świat kolorów. Klasa ta wywalczyła pierwsze miejsce i otrzyma tytuł Super Klasy Profesora Ciekawskiego. Nagrodą była organizacja w szkole dnia nauki ze specjalnymi pokazami Pracowni Profesora Ciekawskiego dla całej szkoły.

Foto: Link