LATO W PARKU

wrz 8, 2013

8 września po raz XIV impreza plenerowa "Lato w Parku" jak co roku w tym dniu na kruszwickim parkingu PTTK rozstawiane są różne stoiska, gdzie można było skosztować różnych specjałów kulinarnych, poznać sztukę haftu, rękodzieło ludowe czy też zmierzyć sobie poziom cukru i ciśnienia.
Około godziny 14 nastąpiło oficjalne otwarcie imprezy, podczas której Dyrektor NPT Andrzej Sieradzki powitał zaproszonych gości. Po oficjalnej części wystąpiły dzieci z Przedszkola Samorządowego nr 1 w Kruszwicy. Następnie wystąpił Nadgoplański Zespół Folklorystyczny. W między czasie rozpoczęły się akcje NPT i Nadleśnictwa Miradz oraz Urzędu Miejskiego w Kruszwicy, gdzie zbierano stare zużyte baterie czy też butelki PET, za które można było otrzymać drzewko do posadzenia bądź worki na odpady. Około godziny 15 można było obejrzeć pokaz chemiczno-fizyczny zaprezentowany przez Family Park Centrum Zabaw Rodzinnych - „Tajemnice przyrodnicze w edukacji profesora Ciekawskiego – doświadczenia”, który też przyciągną sporą ilość widzów.

Info: Link
Foto: Link