VI KONFERENCJA INTERAKCJA – INTEGRACJA

mar 15, 2014

W dniach 12 -14 marca 2014 r. Centrum Nauki EXPERYMENT w Gdyni gościło uczestników VI Konferencji Interakcja - Integracja.
Konferencja ma na celu ułatwienie komunikacji centrów nauki oraz ośrodków zajmujących się nieformalną edukacją, służy wymianie doświadczeń i realizacji wspólnych projektów w dziedzinie nowoczesnej edukacji.
W konferencji udział wzięli również przedstawiciele Fundacji Profesora Ciekawskiego.
Istotnym punktem programu było spotkanie członków Porozumienia instytucji non-profit ukierunkowanych na rozwój społeczeństwa oparty na edukacji, nauce, technice i innowacji, do którego należy również Fundacja Profesora Ciekawskiego. W toku obrad przyjęto nową nazwę Porozumienia - SPIN, która oznacza:Porozumienie Społeczeństwo I Nauka. Członkowie SPIN'u zadecydowali o miejscu organizacji kolejnej, VII edycji Konferencji Interakcja - Integracja, która to odbędzie się w Toruniu, w Centrum Nowoczesności Młyn Wiedzy.