Interakcja - Integracja 2016

mar 22, 2016

W dniach 16-18 marca w przestrzeni Muzeum Inżynierii Miejskiej w Krakowie odbyła się konferencja Interakcja - Integracja. To coroczne spotkanie organizowane od 2007r. ma na celu zjednoczenie instytucji zajmujących się edukacją nieformalną w Polsce. Konferencja jest okazją do wymiany zdań i doświadczeń w zakresie funkcjonowania tego typu organizacji.
W wydarzeniu udział wzięli również przedstawiciele Fundacji Profesora Ciekawskiego, która to jest członkiem porozumienia SPiN - Społeczeństwo i Nauka.

Podczas tegorocznego spotkania uczestnicy konferencji debatowali między innymi nad tak istotnymi z punktu widzenia funkcjonowania poszczególnych organizacji kwestiami, jak edukacja humanistyczna w centrum nauki, dialog z naukowcami, osoby niepełnosprawne w centrum nauki, nauczyciel w centrum nauki czy też bezpieczeństwo podczas pokazów naukowych.
Dodatkowo uczestnicy mieli okazję zwiedzić Muzeum Inżynierii Miejskiej, Muzeum Uniwersytetu Jagiellońskiego oraz Muzeum Lotnictwa Polskiego.

Przyszłoroczna IX Konferencja Interakcja - Integracja odbędzie się w marcu, w Centrum Nauki Kopernik.

lut 9, 2018
17 marca odbędzie się druga runda I Międzyszkolnej Bydgoskiej Ligi Szachowej
pa 30, 2017
Zapraszamy na kolejną odsłonę akcji Porozumienia "Społeczeństwo i Nauka"