Czas na nagrody!

kwi 22, 2016

Przypomnijmy, że 21 marca obchodziliśmy Dzień Kolorowej Skarpetki. Z tej właśnie okazji Fundacja Profesora Ciekawskiego zorganizowała konkurs fotograficzny dla szkół i przedszkoli. Spośród kilkuset nadesłanych fotografii wyłoniliśmy czwórkę zwycięzców: Przedszkole nr 16 w Bydgoszczy, Przedszkole "Wesoła Piątka" w Nakle nad Notecią, Przedszkole Gminne w Rogowie oraz Szkoła Podstawowa nr 60 w Bydgoszczy.

Dotychczas Profesor Ciekawski w ramach nagrody odwiedził dwie spośród czterech zwycięskich placówek.
13 kwietnia naukę na "własnej skórze" poczuły dzieci z Przedszkola nr 16 w Bydgoszczy. Dym, ogień i barwne doświadczenia bardzo spodobały się przedszkolakom, które dzielnie uczestniczyły w pokazie.

18 kwietnia asystenci Profesora Ciekawskiego zawitali do Nakła nad Notecią by swymi naukowymi sztuczkami uraczyć dzieci z przedszkola "Wesoła Piątka". Najlepszym dowodem na to, że najmłodszym podobał się występ jest informacja jaką możemy przeczytać na stronie internetowej przedszkola:

"Profesor Ciekawski w przedszkolu

21 marca obchodziliśmy Dzień Kolorowej Skarpety. Przedszkolaki w tym dniu solidaryzowały się z dziećmi z Zespołem Downa. Wzięły udział w konkursie zorganizowanym przez Fundację Profesora Ciekawskiego. Nasze przedszkole zdobyło wyróżnienie. Nagrodą było spotkanie z asystentami Profesora Ciekawskiego. 18.04.2016 dzieci miały możliwość uczestniczenia w ciekawych doświadczeniach, zabawach badawczych. Było głośno, kolorowo i magicznie. Zaciekawienie eksperymentami było ogromne a asystenci Profesora nagradzani częstymi brawami. Przedszkolaki podziękowały za miło spędzony czas wręczając upominki.

Profesorze Ciekawski, czekamy na kolejne spotkanie!"

My również dziękujemy za uwagę i upominki mając nadzieję, że jeszcze nie raz zawitamy do "Wesołej Piątki".

A już niebawem odwiedzimy przedszkolaki z Rogowa oraz uczniów Szkoły Podstawowej nr 60 w Bydgoszczy!