I Piknik Centrum Nauki Keplera

lip 26, 2016

W sobotę 23 lipca na parkingu przy Centrum Przyrodniczym Centrum Nauki Keplera przy ul. Dąbrowskiego 14 w Zielonej Górze okazałe namioty sferyczne otworzyły swe wnętrza dla żądnych wiedzy miłośników nauki. Wszystko za sprawą I Pikniku Naukowego CN Keplera pt. "Zdrowa Ziemia, Zdrowy Wszechświat", w którym to udział brała również Fundacja Profesora Ciekawskiego.

Na odwiedzających piknik czekała cała masa atrakcji związanych z nauką: pokazy, eksponaty, wykłady, prezentacje czy też projekcja filmu "Marsjanin". Całość podzielona została na 5 stref tematycznych: Wiedza i Idea, Eksperyment, Aero, Zdrowie i Relaks oraz Kosmos.
W strefie Eksperyment zwiedzający mogli odkrywać zjawiska naukowe dzięki interaktywnym eksponatom Fundacji Profesora Ciekawskiego. Dodatkowo asystenci Prof. Ciekawskiego przeprowadzali pokazy doświadczeń w strefie Eksperyment oraz w strefie Wiedzy i Idei.

Źródło:http://zielonagora.naszemiasto.pl/artykul/i-piknik-centrum-nauki-keplera-moc-atrakcji-dla,3807578,artgal,t,id,tm.html
lut 9, 2018
17 marca odbędzie się druga runda I Międzyszkolnej Bydgoskiej Ligi Szachowej
pa 30, 2017