SPiN Day 2016 za nami!

lis 12, 2016

10 listopada świętowaliśmy SPiN Day 2016 w ramach Międzynarodowego Dnia Centrów i Muzeów Nauki.

Z tej okazji przygotowaliśmy wiele aktywności związanych z nauką. Odwiedzający mieli okazję wziąć udział w pokazach fascynujących doświadczeń ukazujących jak wiele eksperymentów można przeprowadzić przy niewielkim nakładzie środków. Podczas warsztatów najmłodsi wraz z asystentami Profesora Ciekawskiego przeprowadzali doświadczenia przy użyciu przedmiotów i substancji łatwo dostępnych i znanych z życia codziennego by pokazać jaki potencjał tkwi w przedmiotach pozornie nieprzydatnych.
Dodatkowo nawiązując do globalnego eksperymentu obserwacji chmur przeprowadzonego przez NASA, w którym Fundacja Profesora Ciekawskiego brała udział w dniach 1-22 października, odwiedzających zaprosiliśmy do akcji "Cloud You!" w ramach której każdy mógł zrobić sobie zdjęcie z komiksowymi chmurkami wypełnionymi hasłami związanymi z nauką i Profesorem Ciekawskim.

Dziękujemy wszystkim, którzy świętując ten dzień razem z nami przyczynili się do rozwoju i popularyzacji nauki w Polsce i na świecie.

Pełna fotorelacja znajduje się tutaj.