Profesor Ciekawski w Twoim przedszkolu

Do najmłodszych ciekawskich kierujemy wyjątkowy program edukacyjny, który nie tylko aktywuje wszystkie zmysły widzów ale także wzmaga ciekawość i chęć poznawania świata.
Podczas trwającego do 45 minut pokazu edukatorzy prezentują szereg barwnych i efektownych eksperymentów nierzadko ubarwionych zabawnymi historiami.
Program może dodatkowo zawierać część warsztatową, gdzie dzieci za pomocą przedmiotów i substancji znanych z życia codziennego tworzą przynoszące ogromną satysfakcję doświadczenia.

Program może zostać dostosowany do potrzeb i możliwości każdej placówki!

Pobierz ULOTKĘ

Profesor Ciekawski w Twojej szkole

Zorganizowanie wycieczki klasowej to duże i kosztowne przedsięwzięcie. Fundacja Profesora Ciekawskiego stworzyła ofertę wyjazdową, która niweluje wszelkie przeszkody na drodze do poznania magii nauki.
Pokaz, warsztat i mobilna wystawa to trzy elementy, za pomocą których Pracownia Profesora Ciekawskiego zamieni Twoją szkołę w centrum nauki.
W skład pokazu wchodzą efektowne eksperymenty przedstawiające barwne reakcje i zjawiska ze świata chemii i fizyki dodatkowo ubarwione ciekawostkami naukowymi.
Zaaranżowane stanowiska warsztatowe i eksponaty wchodzące w skład mobilnej wystawy sprawią, że uczniowie „na własnej skórze” doświadczą reakcji i zjawisk, które odkrywać będą w procesie edukacji.
Każdą ofertę indywidualnie dostosowujemy do potrzeb i możliwości szkoły.

Pobierz ULOTKĘ

Festyny naukowe

Organizujemy plenerowe festyny, pikniki, dni nauki i wszelkiego rodzaju imprezy pośrednio lub bezpośrednio związane z nauką. Dysponujemy namiotami, które w razie potrzeby ochronią zwiedzających przed niekorzystnymi warunkami atmosferycznymi. Świeże powietrze i duża przestrzeń to czynniki, które niewątpliwie pozwalają rozwinąć skrzydła naszym edukatorom, którzy w takich warunkach mogą dodatkowo wykazać się za pośrednictwem wielkoskalowych doświadczeń.

Eventy firmowe

Fundacja zajmuje się również oprawą imprez firmowych i akcji promocyjnych. Projektujemy pokazy i warsztaty biiorąc "pod lupę" naukowe i edukacyjne aspekty produktu lub działalności.

Chcesz zorganizować wyjątkowe wydarzenie o charakterze edukacyjnym? Napisz do nas!

email: biuro@fundacjaciekawskiego.pl

pa 30, 2017
Zapraszamy na kolejną odsłonę akcji Porozumienia "Społeczeństwo i Nauka"
pa 24, 2017
Profesor Ciekawski i jego show na inauguracji roku akademickiego Uniwersytetu Dziecięcego UTP.